Ateliers Van Thiel voor stillevens, portretten en schildercursussen voor de liefhebber en de professional  
Home Nieuws Galerie Lessen/cursussen Biografie Contact
  Exposities Modellen gezocht      

 

Speel een rol in een hedendaags kunstwerk!


Voor een nieuwe reeks schilderijen ben ik op zoek naar mensen waarmee ik al schilderend een verhaal kan vertellen. Daarom wil ik inwoners uit de regio Groningen vragen zich aan te melden als model.

Waar ben ik naar op zoek?
Mijn modellen mogen jong zijn, oud, middelbaar, kind. Man, vrouw, transgender. Mooi, minder mooi, dun, dik. Licht van huid, donker van huid, wereldburger. Ofwel: iedereen die graag een rol zou willen spelen in een schilderij van mij, is welkom om een email te sturen met naam, adres en een foto. De foto is bij voorkeur gemaakt met een camera in plaats van een mobieltje, want de lens van een mobieltje vertekent nogal eens. Een foto van je gezicht èn een ten voeten uit, is nog beter.

     

Hoe gaat het verder?

  1. Als je mij informatie hebt toegestuurd, komt deze informatie in een database. Deze database is alleen voor mij toegankelijk en ik garandeer de bescherming van je persoonlijke gegevens.
  2. In de herfstvakantie van 2014 organiseer ik enkele dagdelen om de modellen te ontmoeten en uit te leggen hoe ik werk. Mogelijk maak ik dan zelf nog enkele snapshots van je. Als je mij liever privé ontmoet in plaats van in een groep, laat dat dan even weten in je eerste email, dan hou ik daar rekening mee.
  3. Op het moment dat ik een idee heb voor een schilderij waar je in past, neem ik contact met je op met het verzoek om te komen poseren. Gezien mijn werkwijze maak ik maar 4 à 6 schilderijen per jaar, daarom kan het zijn dat je pas op langere termijn aan de beurt bent. Omdat ook voor mij de toekomst een gesloten boek is, kan ik niet garanderen òf je een keer aan de beurt komt: it’s all in the game!
  Modellen gezocht door Alexandra van Thiel
     

Het uiteindelijke schilderij
Als ik een schilderij heb gemaakt waarin jouw afbeelding is verwerkt, krijg je daarvan een professionele afdruk op canvas van mij cadeau, van plusminus A3 formaat. Desgewenst kun je tegen een redelijke prijs nog afdrukken nabestellen, ook bijvoorbeeld als postkaarten of visitekaartjes.
Het schilderij wordt via een kwaliteitsgalerie te koop aangeboden en op korte of langere termijn verkocht. Als je het zelf zou willen kopen, moeten we daarvoor om de tafel gaan zitten. In dat geval valt de provisie van de galerie (variërend van 30 tot 50%) weg.

In het hele proces gaat het bovenal om het plezier van het samenwerken en de ‘eer’ om afgebeeld te worden. Hopelijk tot ziens, ik kijk uit naar onze kennismaking!

Stuur je informatie naar:
alexandravanthiel@hotmail.com

© Alexandra Van Thiel, aangesloten bij Pictoright • disclaimer • sitemap • privacy