Ateliers Van Thiel voor stillevens, portretten en schildercursussen voor de liefhebber en de professional  
Home Nieuws Galerie Lessen/cursussen Biografie Contact
      Cursussen Privélessen  

  Vanuit de achtergrond een schilderij opbouwen   Werken aan de hand van eigen afbeeldingen   Werken in allerlei technieken   Gebruik van naslagwerken  
 
Vanuit de achtergrond een schilderij opbouwen.
 
Werken aan de hand van eigen foto's, naar het leven, of vanuit de fantasie.
 
Werken in allerlei technieken. Penselen, kwasten, rollers, sponzen, borstels... en zelfs met de vingers.
 
Naslagwerken gebruiken we ook. Hier bekijken we hoe decorateurs hout schilderen.
 
           
Wat houdt de schildercursus in?
Klik hier

Onderwerpen? Klik hier
Voor wie zijn de lessen? Klik hier
Data voorjaarscursussen 2015? 
Klik hier

Lestijden? Klik hier
  Sea Violins

UITDAGENDE SCHILDERLESSEN
- schilderen in kleine groepen
- veel persoonlijke aandacht
- technisch met sprongen vooruit
- vind je persoonlijke creatieve pad
- van basistechniek tot vergevorderd
- van fijnschilderen tot vrij werken
  Kosten & spelregels? 
Klik hier

Locatie? Klik hier
Opgave? klik hier 
Wat breng je zelf mee? Klik hier
Kleding & aansprakelijkheid? 
Klik hier
           

Wat houdt de schildercursus in?

Je krijgt les in schilderen met olieverf en/of acrylverf, op paneel en doek. Naast fijnschilderen geef ik ook les in meer expressieve en meer experimentele schildertechnieken. Het streven is om tijdens de duur van de cursus te komen tot enkele goed uitgewerkte schilderijen. In tegenstelling tot andere cursussen is het dus niet: 1 les = 1 schilderij.

Onderwerpen

Naast het aanleren van de juiste schildertechniek stuur ik bij elke cursist aan op ontwikkeling van het eigen talent en ondersteun ik het vinden van een eigen creatief pad. In principe kan alles aan bod komen, behalve het werken naar levend model of schilderen op locatie. 
Je krijgt geen schets- of tekenles. Hoewel ik daarbij zeker de helpende hand biedt, staan schetsen en tekenen niet voorop. De basistekening voor een schilderij  maak je met behulp van overzetmethodes, of we ‘schetsen’ direct met de kwast op de drager.

Voor wie zijn de lessen?

De lessen zijn voor absolute beginners, enthousiaste amateurs en (semi-) professionele schilders. Elke groep bestaat uit maximaal 6 personen, er is dus beperkt plaats, maar ruime aandacht. Desgewenst kunt je ook individuele lessen volgen, zie daarvoor onder het kopje ‘Privéles’.

Voorjaarscursus 2015

De spelregel is als volgt: er zijn 12 lessen, die je in 13 keer mag opmaken. Geluksvogels die geen enkele les hebben gemist, mogen de 13e les gratis volgen. Het is niet mogelijk per les af te spreken of maar een gedeelte van de cursus te volgen. Omdat de groepjes klein zijn (maximaal 6 cursisten) is dat te onrustig.
Als er voldoende aanmeldingen zijn, overweeg ik een extra avondcursus te geven. Laat het even weten als je graag les zou willen volgen maar de tijden op maandag je niet uitkomen.

Lestijden

Maandagmorgen van 9.30 - 12.00 uur 
Maandagavond van 19.00 - 21.30 uur

Data:
Februari: 2/ 9/ 16 (23 februari: voorjaarsvakantie).
Maart: 2/ 9/ 16/ 23/ 30.

April: 13/ 20  (6 april: tweede Paasdag, 27 april Koningsdag).
Mei: 11/ 18 (4 mei: meivakantie, 25 mei: tweede Pinksterdag).
Juni: 1 (dertiende les, dit is de inhaalles).

Daarna is er nog ruimte voor extra lessen, maar dat overleggen we per keer: als er tenminste drie cursisten zijn, gaan deze lessen door. Data eventuele extra lessen: Juni: 8/ 15/ 22.
Deze lessen kosten € 20,- per keer en worden per contant voldaan.

 

Kosten en spelregels

€ 250,- Na de eerste les stuur ik je een factuur, die graag binnen 14 dagen voldoen. Het is mogelijk om tijdens de cursus alsnog in te stappen, het bedrag wordt dan aangepast. Kijk hieronder wat er voorhanden is in het atelier en wat je zelf meeneemt

Locatie

De Biotoop, Kerklaan 30A, Haren. Dit is geen postadres.
Neem altijd je telefoon mee: er is geen deurbel en de voordeur valt automatisch in het slot. Nadat je me telefonisch een seintje hebt gegeven dat je bij de voordeur staat, kom ik opendoen.

Opgave

Voor opgave kijk op de pagina Contact

Wat breng je zelf mee?

Drager en grondverf

Tot het formaat 40 x 50 cm zijn hardboard panelen en eenvoudige, voorgespannen doeken bij Atelier van Thiel verkrijgbaar; een prijslijst hangt in het atelier. Wil je werken op zwaardere, grotere of luxere dragers, dan graag zelf meebrengen.

Olieverf, acrylverf

Studieverf in basiskleuren is in het atelier voorhanden, evenals terpentine en olieverfmedium. Wil je werken met andere verf, heb je voorkeur voor een uitgebreider palet, of wil je droogvertrager, droog-versneller of verdikkingsmidddelen gebruiken, dan graag deze zelf meebrengen. Als je heel veel verf gebruikt, bij grote formaten of zeer pasteus (dik) opbrengen, dan graag eigen verf meebrengen.

Penselen/ kwasten

Studiepenselen en -kwasten zijn in het atelier voorhanden.  Wil je werken met betere en/ of speciale kwasten of penselen, dan graag zelf meebrengen.

Vernis

Schilderijen kun je thuis of in het atelier vernissen met eigen vernis.

Lijst

Voor het inlijsten draag je zelf zorg, eventueel kan ik adviseren. Het is mogelijk om tijdens de cursus een lijst die je zelf aanschaft / maakt te beschilderen.

Etui en werkboek

Een eigen etui, met potloden, gum, schaar, tube lijm, een liniaal en dergelijke, is handig.  Ik beveel van harte een plak- en/of schetsboek aan.

Kleding en Aansprakelijkheid

Olieverf en acrylverf zijn na droging watervast en kunnen niet uit kleding worden verwijderd. Graag eigen schilderkleren meenemen. Een extra vest is geen overbodige luxe: in het voor- en najaar kan het soms koud zijn in het atelier.

Kleding, schoeisel, handtassen en dergelijke kunnen met verf besmeurd raken. Atelier van Thiel kan niet aansprakelijk gesteld worden bij schade aan persoonlijke bezittingen.

     
© Alexandra Van Thiel, aangesloten bij Pictoright • disclaimer • sitemap • privacy